onsdag den 26. maj 2010

Sikke et chok!

Dette havde jeg på ingen mulig måde forestillet mig kunne ske i vores "lille" hyggelige blogverden. Da jeg i dag tog min daglige tur indenom Rakels blog Fruens Syslerier blev jeg nærmest mundlam. Jeg kom jo minsandten til en tom blog. Alt var væk, med undtagelse af et indlæg, der ramte mig dybt. Rakel fortalte, at hun havde fået et tip fra en, som fortalte at en anden person brugte hendes liv/identitet (tror jeg det var) på sin blog, og tilmed foregav at Rakels skønne børn var vedkommendes.
Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at der var nogen der kunne finde på sådan noget. Det går simpelthen for tæt på! Det er ikke bare ens ideer, der bliver kopieret og taget credit for, men hendes BØRN!? Det er dog at gå for vidt!
Da jeg oprettede min blog den 04. november 2009, tænkte jeg at det kunne være spændende at skrive om mine tanker, mine køb og mine oplevelser. Jeg ville lave en meget personlig blog. Nok mest tænkt som noget jeg ville gøre for min egen skyld. Havde slet ikke forestillet mig, at jeg ville få så mange læsere, og at bloggen ville udvikle sig til det den er blevet i dag. Jeg gik nemlig væk fra mit oprindelige udgangspunkt. Var bange for at det ville blive for personligt. Har sidenhen overvejet meget, hvor meget jeg ville dele med jer derude, for alle kan jo læse med. Både folk jeg kender og  ikke kender.
Men på den anden side synes jeg også selv, at det er endnu mere fedt at følge en blog der er personlig, og det er nok også en af grundende til, at jeg især var så vild med Rakels blog. Og ja, det hedder VAR nu, for bloggen er simpelthen blevet lukket, med god grund. Måske vender hun tilbage, måske ikke, men vi er bestemt mange der håber at hun gør!
Tror egentlig bare, at det jeg vil sige med alt dette er, at selvom der kan ske sådan noget som dette, så er det stadig vigtigt at vise personlighed. For det er det der gør vores blogs unikke og interessante at følge.
Og så undrer jeg mig nok også lidt over, om man ikke har kunnet ane på den anden blog, at det måske ikke var helt sådan verden hang sammen? Kan egentlig slet ikke forstå hvordan det har kunnet lade sig gøre. Og jeg synes virkelig, det er ærgeligt at én person kan få mulighed for at ødelægge så meget for os andre.
Jeg har ihvertfald fået en lærestreg, og føler virkelig med Rakel og andre der har oplevet noget lignende.

15 kommentarer:

 1. Jeg er helt enig - forstår slet ikke man kan finde på det!!
  Men det var bl.a. derfor jeg meget længe overvejede om jeg ville ha' min egen blog.. Og må indrømme at jeg helt bestemt har mine tanker lige nu om hvor personlig min blog skal være fremover - især på billedsiden..
  Jeg er også medlem på et baby/barn forum og der oplevede vi faktisk for et par måneder tilbage lidt det samme - at en ung pige havde "lånt" billeder på blogs/nettet og digtet sin egen identitet op omkring dem.. Som om hun var personen på billederne og at børnene var hendes - og så skrev hun ellers med på lige vis om børn/familieliv osv..
  Det var SÅ utrygt at opdage.. For hvad kunne hun så ikke finde på at bruge af ens egne ting?

  Nå det var et sidespring - men mest for at nævne at det jo ikke nødvendigvis er på en blog at R's ting er benyttet..

  Men også mange tanker i hendes retning herfra..

  Kh Anne

  SvarSlet
 2. Det er virkelig en uhyggelig historie. Jeg følger også Fruens Syslerier, og undrede mig om hvorfor jeg ikke kunne komme ind på den. Det er en stor skam at en person ødelægger den gode stemning i blogland, hvor folk ellers tillidsfuldt deler deres liv med andre. Jeg håber at hun kommer oven på igen, for det må virkelig være ubehageligt.

  SvarSlet
 3. Nej, det kan du have ret i.. Tanken havde faktisk slet ikke strejfet mig! Der kan jo foregå meget rundt omkring som man slet ikke har nogen anelse om! Mht. billeder, så viser jeg som regel heller ikke billeder af min familie, netop fordi det er min blog, og dermed også mit valg! :o)

  SvarSlet
 4. Ja, bare tanken om at det kan ske for en selv, kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på én! :s Håber også at hun vender tilbage på et eller andet tidspunkt, men som hun selv skrev, bliver det overhovedet ikke nær så personligt. Hvilket er en skam, men samtidig også er fuldt ud forståeligt!

  SvarSlet
 5. Det er simpelthen rystende at læse! Rakel er åbenbart ikke den eneste der bliver udsat for den slags. Det bliver en af mine gamle kollegaer Mette også udsat for netop nu og præcis det samme med også at udnytte hendes børn. Der findes simpelthen for mange syge mennesker derude i marken!!
  Det er virkelig bagsiden ved cyberspace - man blotter sig selv og det er der nogen der vælger at udnytte!
  Jeg er selv begyndt at overveje hvad jeg kommer på min blog. Det hele med den her blogverden er jo en iscenesættelse af ens liv. Vi vælger selv hvad folk skal vide og hvad de ikke skal vide. Jeg elsker de blogs hvor jeg får lov at krybe helt ind bagved men jeg er i ligeså høj grad betaget af dem der holder en distance og deler ud af deres kreativitet.

  SvarSlet
 6. Kan kun sige jeg er enig, kom til samme indlæg i formiddags, desværre kunne jeg ikke nå at skrive til hende der, og da jeg kom tilbage var den lukket...
  jeg kan sagtens forstå hende, jeg ville gøre det samme... forstår slet ikke at nogle mennesker kan være sådan, er helt målløs stadig, og er ked af at man ikke bare kan være sig selv på sin blog, uden at dette sker...
  jeg føler meget med Rakel, og håber hun en dag kommer lidt tilbage, måske ikke på samme måde som før, men alligevel lidt..
  KH Micha

  SvarSlet
 7. Jeg synes også at det er en meget ubehagelig tanke at nogen stjæler andres identitet - og mest af alt ubehageligt at de foregiver at det er deres børn på billederne. Og jeg forstår udmærket at man mister lysten til at fortsætte efter sådan en oplevelse.

  Jeg gad godt vide i hvilket fora dette misbrug har fundet sted - er der nogen, der ved, hvor det er sket eller hvilke steder, man skal være opmærksom?

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 8. Det er jo helt ude i skoven det her. Hvor ubehageligt at finde ud af, at nogen foregiver at være én selv og ens børn deres egne. Det er virkelig den klamme side af cyberspace, som man godt ved eksisterer, men som man aldrig tænker kommer tæt på én selv.
  Jeg håber sådan de finder frem til gerningskvinden (for det går jeg ud fra det er.)
  Kh Ulla

  SvarSlet
 9. Altså vi må da kunne gøre noget for at hjælpe Rakel??? Det er da så utilstedeligt, at et sygt menneske i den grad har trådt på en HEL familie. Stakkels Rakel! Er der nogen af jer, der kender hende, som har hendes mail, for så vil jeg godt nok gerne i kontakt med hende.

  SvarSlet
 10. Onkel Anne: Det viser sig nu, at det ikke engang bare er Rakel der er blevet udsat for det, der er åbenbart temmelig mange involveret, hvilket bestemt ikke gør det bedre.. Hvordan har man overhovedet fundet ud af det?
  Der er forresten et link til den pågældende person inde på Julias side "The Vintage Housefrau". Hendes dreng Otto er også brugt på siden.
  Jeg har desværre ikke nogen mail til Rakel. Men mon ikke der er andre der har? :o)

  SvarSlet
 11. Ej jeg er simpelthen i chok over det som er sket. Tænk at der er nogle som kan finde på sådan noget.. Det er jo meningen at det skal være ens fristed(det er det ihvertfal for mig) hvor som du netop skriver Julia er et hyggeligt sted, hvor man ikke skal tænke på sådanne nogle ting.
  Det er godt nok synd for Rakel og jeg håber virkelig at hun kommer tilbage på et tidspunkt - hun er sådan en stor inspirations kilde og hun vil meget savnet herinde.

  Håber der kan blive sat en stopper for det her.

  SvarSlet
 12. Linket hos T.W.H virker ikke længere, så der må da være gang i noget (håber det er noget med at slette en masse ting og en dårlig smag i munden) føj siger jeg bare!
  Og hvis der er nogen der kommer i kontakt med Rakel og Stubenfreunde (?), er der også mange hilsener fra mig:o)

  SvarSlet
 13. Jeg forsøger at få min advokatveninde til at rådgive os om, hvad vi skal gøre!

  SvarSlet
 14. Ej hvor er det bare IKKE fedt! Og jeg fulgte endda med hos Fruens syslerier :( Skal man have en invitation nu for at følge med?

  SvarSlet
 15. Ved ikke helt hvordan det kommer til at fungere. Læste ved The Vintage Housefrau at personen der har bloggen åbenbart skal sende en invitation til bloggen via. mail. Men ved ikke hvordan Rakel har tænkt sig at gøre det.. Sådan gør Julia bare med hendes baby-Otto ;o)
  Mht. hvad vi skal gøre, så har jeg ihvertfald læst et sted at vedkommende er blevet meldt til politiet.

  SvarSlet

I love comments and I appreciate every single one of them.