mandag den 8. oktober 2012

Min nye køkkenhjælper


Jeg har været ude at investere i noget, jeg gerne har villet have i rigtig (rigtig!) lang tid. Har overvejet frem og tilbage. Hvilken maskine der var bedst. Hvor meget ville udseendet betyde for mig i det lange løb. Hvilke behov ville jeg have osv. I den sidste ende betyder udseendet virkelig meget for mig. Derudover har jeg egentlig heller ikke behov for en maskine, der kan klare mere end 1 kg. mel ad gangen. Så for mig er denne maskine helt perfekt. Har haft den i snart 2 måneder, og den har været i brug flere gange om ugen. Bager alt mit brød selv nu. Udover rugbrød... Er ved at prøve mig frem med forskellige opskrifter, men jeg kan ikke helt finde ud af. at bedømme, hvornår konsistensen og bagetiden er i orden. Det er jo lidt noget andet end at bage boller!
Skulle der tilfældigvis være nogen af jer, der har en opskrift på et sprødt og lækkert rugbrød med masser af kerner, så må I endelig sige til.

Sikke en luksus at have sådan en i sit køkken i en alder af 22. Bliver simpelthen så glad, hver gang jeg kigger på den! Og hvor er den en fryd at arbejde med. Er der forresten nogen af jer, der har haft problemer med at toppen "hopper" lidt når man kører i højeste tempo? Selvom man ikke har den maksimale mængde mel i.

I må sove godt alle sammen. Tak fordi I har lyst til at kigge forbi :)


34 kommentarer:

 1. Sikke en fin maskine. Den passer jo lige ind hos dig. Kan godt forstå du er glad for den... Jeg har ingen erfaring med røremaskiner - desværre. Men mon ikke der er en eller anden derude som kan svare... Tillykke med den.
  Mvh Eline

  SvarSlet
  Svar
  1. Den passer nemlig rigtig godt ind i sine nye omgivelser! ;)

   Slet
 2. Ej du er heldig, jeg er grøn ad misundelse ;) og så lige i min yndlingfarve, du kan tro den står højest på min ønskeseddel. tillykke med den

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå! Jeg er virkelig også glad for min investering :)

   Slet
 3. Hold da op, den er fin, gid jeg havde plads og penge til sådan en

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den kræver virkelig plads på køkkenbordet. Den vejer helt afsindigt meget, så hvis den står i et skab er det nok ikke så tit den lige bliver fundet frem. Og så pynter den jo også ;)

   Slet
 4. Lækker smuk sag! Efter at have bagt VIRKELIG meget i sidste uge, hvor jeg fik lov til at låne en maskine, så er jeg altså også NØDT til engang at invistere i sådan en sag. :)

  Jeg arbejder også på at finde den perfekte opskrift på rugbrød, så del endelig, hvis du finder den ;)

  Kh. Lisa // Lille Lisas Univers

  P.s. INGEN DÅRLIG SAMVITTIGHED - ville bare høre om du fik min seneste mail, den du efterlyste med adresse? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisa! Jeg har desværre ikke modtaget din mail, så du må meget gerne prøve igen ;)
   Ens bagelyst stiger virkelig når man har mulighed for at røre det på en maskine. Det er ikke fordi der bliver mindre opvask, men tilgengæld er det nemt og hurtigt at røre en dej sammen! Jeg skal nok lige dele opskriften, hvis jeg er så heldig at finde den rette. Skal prøve i dag, så det bliver spændende! :)
   Kh. Julia

   Slet
  2. Så har jeg netop sendt en mail din vej igen - håber den når frem :)

   Håber du har held med dit rugbrødsforsøg i dag :)

   Kh. Lisa

   Slet
  3. Har sendt en mail mere, med farvevalg. Men skulle den ikke komme frem, så vælger jeg granitgrå :-)

   Slet
  4. Hej Lisa! Den kom frem, og er sendt videre :) Måske du allerede har modtaget?
   Kh. Julia

   Slet
 5. Stort tillykke med din nye fede maskine, sikke en lækker farve. Jeg har ofte erfaring med at toppen "hopper", men det er kun, når dejen er "tør" og den ikke altid har krogen i noget dej, men det nærmere bliver slynget rundt. Forstår du?! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er det samme der sker med min. Men er det ikke netop sådan den burde kunne ælte dejen? Synes den hopper, så snart man kører i høj hastighed.

   Slet
 6. Det ER også bare en lækker maskine! Tillykke med den! Sådan som Kitchen Aid er designet vil du ikke kunne undgå at toppen hopper lidt når den arbejder hårdt. Vores flytter også lystigt på sig hvis der er meget "tør"/tung dej i den. I øvrigt kan jeg varmt anbefale "Meyers Bageri" til bagning af diverse brød (og kager :-))

  Kh Pernille

  SvarSlet
  Svar
  1. Uuh. Den vil jeg da kigge på :)
   Synes bare det er underligt, at den hopper ved æltning. Det er vel lige præcis det den skal kunne ;)

   Slet
 7. Svar
  1. Ja! Endelig! :D Den bliver virkelig også bare brugt tit, så det har vidst vist sig at være en god investering :)

   Slet
 8. Jeg kan kun dele din begejstring for maskinen, jeg er også helt vild med min :-) Jeg har samme problem med at toppen ind imellem hopper lidt, men som andre har skrevet er det bare noget den gør :-) Af rugbrød bager jeg også ofte noogle af Meyers rugbrød, bl.a. et som ikke er med surdej. Jeg har fundet det i bogen "Meyers mad til de mindste". Måske den kan findes et sted på nettet? Ellers skriv så sender jeg dig den :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den vil jeg lige kigge på. Ved nemlig heller ikke om surdej er et overskueligt projekt, men det er nok bare noget man lige skal i gang med ;)

   Slet
 9. Uhh hvor er den fin, bare det var mig... Jeg MÅ også invisterer i en køkkenmaskine en dag :)

  God bagelyst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må du helt sikkert! Om ikke andet er den helt vildt pæn at have stående fremme ;)

   Slet
 10. Tillykke med den smukke maskine. Ja den hopper, som flere af de ovenstående kommentarer også er inde på. Det er nok som det skal være. Skøn farve;-)
  Kate

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have! ;) Det er det garanteret. Man bliver bare lidt bekymret i starten! Man glemmer jo helt hvor meget sådan en maskine kan klare ;)

   Slet
 11. Ej hvor er den bare retro fin!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja! Håber ikke jeg fortryder farvevalget senere hen ;)

   Slet
 12. Åh, Julia - sådan en vil jeg altså også ha! Og også i den farve! Den er bare SÅ fin!

  Kh
  Anna

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå Anna! Den vil være skøn i jeres nye hus ;)

   Slet
 13. Tillykke!!
  Jeg har helt den samme maskine og samme farve, kan godt forstå du er glad for den. Det er et køb man aldrig fortryder! :D
  Min hopper også en smule, men det er som regel når dejen er ved at være gennemæltet, så jeg tror ikke det betyder så meget :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmm. Det kan godt være det er derfor den hopper. Synes også det er svært at vide hvornår dejen er æltet færdig! Så det er måske noget der indikerer det :)

   Slet
 14. Hej Julia!

  Tillykke, den bliver du glad for :-) Har en helt magen til og elsker den, den har virkelig været alle pengene værd. At den hopper betyder ikke noget iflg. Inspiration (kan ikke huske hvorfor den gør det, kun at de sagde at det er helt normalt)

  Kh. Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have! Tror også det er en populær farve blandt os bloggere ;) Jeg spurgte i Imerco, hvor de sagde at det måske ville blive bedre, hvis man skiftede til jordstik fremfor det alm. Men jeg kan nu ikke helt forstå hvorfor det skulle hjælpe..

   Slet
 15. Tillykke med maskinen.. den er jo super flot... Ønsker også en køkkenmaskine:-) det er en super flot farve (en af mine ynglings).. Synes at mange har rød, grå, sort og hvid.. Det er så dejligt at se nogen vælge en anden farve istedet for det alm. farve.. Vil selv gerne have en i lilla eller blå..

  SvarSlet
  Svar
  1. Lilla og blå er virkelig også flotte! Håber ikke jeg kommer til at fortryde farvevalget en dag. Blev bare enig med mig selv om, at det da er bedst at vælge den, man helst vil have lige nu, fremfor at købe en man (måske) bliver gladere for om 5 år :)

   Slet
 16. Hvor er den fin :) Sådan en ønsker jeg mig også!

  SvarSlet

I love comments and I appreciate every single one of them.