tirsdag den 2. februar 2010

DIY patchwork

Jeg har lavet en opskrift på, hvordan man syer patchwork (med sekskanter) i hånden. Og den vil jeg da lige dele med jer :)

1. Du skal starte med at lave en sekskant i den endelige størrelse, og klippe den ud i noget lidt tykt pap. Derefter skal du lave en der er større (ca. 1 cm mere ved hver side) Dette mål er ikke så relevant. Det vigtigste er bare, at der er nok til at bukke ind over den mindste. Dit stof skal klippes efter den største sekskant.2. Nu skal du så folde stoffet stramt omkring pappet, og sy det fast som vist på billedet ovenfor. 
3. Det næste du skal er at sy to sekskanter sammen. De klappes bare sammen, ret mod ret, så mønsteret ligger som du vil have det til, og så syer du med meget små sting. 4. Når du skal sy den 3. sekskant på, skal du starte med at sy den på den ene side som ved punkt nr. 3. Når den skal syes på den sidste side, skal du "klemme" den ind. Det kan ikke undgås at pappet bøjes, men det får ikke nogen betydning for resultatet. 

5. Hvis man vil fortsætte med projektet, og lave et større stykke, kan man klippe syningerne i midten af sekskanten ud, så snart 5 af siderne er syet sammen. Det bliver herefter muligt at trykke pappet frit igen, så du kan bruge den til din næste sekskant.

God arbejdslyst!

32 kommentarer:

 1. ej hvor er det dog fedt! super sejt :)

  Kig forbi min blog, hvis du har lyst :-)

  SvarSlet
 2. Fantastisk med DIY Julia - tusind tak. Har først lige set den nu :))

  Men altså bar elige for at være helt sikker - er det meningen, at man lader pappet blive eller er det meningen, det skal fjernes...?

  SvarSlet
 3. Hehe ;o) Nej de skal selvfølgelig ud! Se punkt 5 i beskrivelsen :D

  SvarSlet
 4. Ih tak - tror da, at jeg skal kaste mig ud i sådan et projekt snart.. Din hynde er da blevet super flot!
  Kh Stine :-)

  SvarSlet
 5. Det synes jeg da du skal :D
  Og tak. Den har også taget lidt over et år at lave (sådan on-off):P

  Mvh. Julia

  SvarSlet
 6. Faktisk er jeg ret dårlig til at sy...eller dvs minus tålmodighed,- men efter denne beskrivelse, får jeg næsten lyst til at prøve. Har straks meldt mig som fast læser.

  Hav en dejlig søndag - Camilla

  SvarSlet
 7. hvor ser det vidunderligt ud!! Gid man liiige kunne lave det hurtigt på maskinen, det ville passe så godt i mit hjem hehe ; )

  SvarSlet
 8. Ej, hvor er det flot og virkelig inspirerende..! Dejlig blog du har :-)

  SvarSlet
 9. Jeg er lige nødt til at spørge... Hvornår fjerner man pappet?

  Det ser meget fint ud. :)

  SvarSlet
 10. Hvor ser det godt ud. Ved du hvor man kan finde en skabelon til sådan en sekskant. Jeg synes ikke lige jeg har evner til at tegne en i hånden.

  SvarSlet
 11. Hej alle. Har da vidst helt overset jeres besvarelser. Tak for rosen ;o) Nej, det kræver lidt tålmodighed! Men er virkelig også bare ren terapi når man først får det lært!
  Pappet kan fjernes når der kun er 1 side tilbage der mangler at blive syet sammen med en sekskant. Ens tråde på bagsiden klippes bare op, og så kan den trykkes ud.
  Jeg søgte på sekskant på Google, kopierede den over i Word, ændrede størrelsen, og printede :o) Super nemt! Der er også nogle skabeloner i Word 2007 hvis man har det :o)
  Held og lykke med jeres projekter! :D
  Glæder mig til at høre hvordan det går!

  SvarSlet
 12. Jeg fandt lige hvad jeg havde brug for i din fine beskrivelse af patchwork med sekskant. Og at der ovenikøbet fulgte en god blog med, var bestemt kun en sidegevinst. :)

  SvarSlet
 13. Det er jeg glad for at høre! :D
  Har lige nu også en Give-away i gang hvis du har lyst til at deltage ;o)

  SvarSlet
 14. Endnu et eksempel på hvorfor man skal lade VÆRE med at rydde op og smide ud. Jeg har netop i dag smidt et kæmpe stort stykke pap ud som havde ligget længe i kælderen. Jeg blev åbenbart grebet af en smid-ud virus og tænkte at det fik jeg nok ikke brug for nu det havde ligget her så længe.
  Hrmpf ...

  Jeg må i skufferne og lede efter mere pap, for NU skal jeg altså også prøve at lave patchwork ;).

  Lækker tutorial.

  SvarSlet
 15. Hejsa

  Forstår jeg det rigtigt at jeg skal lave mange små stykker pap sekskanter? Gør man det hele i hånden?
  Det er simpelthen så flot det du har lavet!!!

  SvarSlet
 16. Hej Camilla og Synne. Der skal bruges rigtig mange pap sekskanter! Men undervejs genbruger man jo også nogle, så det afhænger nok af størrelsen på ens projekt! :o) Men det er super hyggeligt at sidde med!
  Det hele laves i hånden ja, og syes med meget små sting. Og tak skal du have Camilla ;o)

  Det er bare med at komme i sving! :P

  SvarSlet
 17. Det er simpelthen en fantastisk DIY. Jeg er netop i gang med at sy dem sammen. Jeg har fulgt din meget gode DIY og jeg kan slet ikke stoppe. Ja det er endda så slemt at mine stakkels børn først er puttet her kl 22 UPS.(men de syntes det var fedt at måtte spille så meget Nintendo).
  Jeg googlede efter "haxagon templates" og så søgte jeg på billeder. Så kom der en side frem hvor man kan printe dem ud i ark og så skal de bare klippes ud. Vi har noget meget kraftigt printerpapir, så jeg har bare gjort det på den måde. MEGET smart, hvis jeg selv skal sige det ha ha. Nu ved jeg ikke om man må linke til siden på din blog, men hvis du gerne vil have linket, kan du sige til :D
  God resten af lørdagen :D

  SvarSlet
 18. Hej Lise! :D Har vidst lige overset din besvarelse! Dejligt at du har kunnet bruge min DIY, patchwork er virkelig lækkert at sidde med ;o) Vil meget gerne have link, så kan det da lige indgå i min DIY, så andre også kan få glæde af det! Det lyder da noget lettere! ;o)

  SvarSlet
 19. Er gang på gang faldet i svime over diverse patchwork-projekter både på besøg hos venner og familie men så sandelig også på billeder her i blogverden. Havde egentlig aldrig troet, at jeg skulle kunne lave det selv. Men det kan jeg nu, takket være din geniale guide! Mange tak for hjælpen, er SUPER glad for at kunne komme i gang med mit eget tæppe!! ;o)

  Kh Helene // www.genbrugblirguld.blogspot.com

  SvarSlet
 20. Dejligt at jeg har kunnet hjælpe dig på vej! :D
  Der er heller ikke noget bedre end at sidde og hygge med sådan nogle projekter! :P

  SvarSlet
 21. Oh, det fint. Det ku være at man skulle forsøge.
  Hvad når det bare er firkanter ? Virker det her system så også ? Jeg syntes altid at firkanterne kommer til at stå skævt på hinanden når jeg bare syr det på maskinen.

  SvarSlet
 22. Tak :o)
  Når det bare er firkanter skal du ikke bruge pap. Du skal bare sørge for at alle firkanter er præcis lige store, og så når du har syet en bane firkanter sammen, og skal i gang med at sy den næste på, kan du sætte en nål i hver samling, så de ikke rykker sig under syningen.
  De er ihvertfald et trick jeg selv bruger ;o)
  Mvh. Julia

  SvarSlet
 23. Tak for tips, Julia. Det er nok tålmodigheden det kniber med herhjemme, men det er jo det værd hvis der kommer et fantastisk resultat

  SvarSlet
 24. Hvor er det lækker så mange mennesker du har fået igang med at sy sekskanter....jeg har syet PW i mange år, og synes måske det er lidt lettere hvis man lige fæster stoffet i hver spids i sekskanten (hvis det hedder sådan.....spids ?) kaster et par gange over stoffet og bare går videre rundt, ikke klipper tråden over. Så kan du la pappet sidde til du er færdig med puden-tæppet eller hva ved jeg.Og tråden røres ikke. Det gir lidt mere styr på sammensyningen. Forstår ikke helt hvad du mener når det er firkanter, er det det der hedder syning på amerikansk ??? For der bruger jeg jo også pap som jeg stikker nålen igennem. Bruger speciel pw pap.
  Det er en super go´ blog du har, den ligger nu som en af mine foretrukne. KH og go´ weekend fra Joan M.

  SvarSlet
 25. Hej.
  Et lille tip, istedet for at sy stoffet sammen bagpå, kan man også tape dem fast til papskabelonen, det er lidt snyd, men det virker..
  Super fin blog :)
  Mvh Mic

  SvarSlet
 26. Jeg er nu gået i gang med et tæppe af små 6-kanter og det går rigtig godt indtil videre...Men mine 6-kanter bøjer lidt op ad og ned af, men kan man ikke bare stryge det væk?

  SvarSlet
 27. Mange tak for dette indlæg. Det er super brugbart og jeg er pt i fuld gang med sy mine sekskanter sammen.

  Merci!!

  Vh
  Sandra

  SvarSlet
 28. Lige et hurtigt spørgsmål... Når man syer sekskanterne sammen, syer man så ikke også pappet fast, når nu stoffet skal sidde stramt?
  Mvh Kathrine :-)

  SvarSlet
 29. Tak for diy'en og al den inspiration din blog giver:)
  Er det meningen at man syer ind i pappet? eller syer man kun i det yderste af stoffet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa. Man skal helst ikke sy i pappet, men kun i det yderste af stoffet.

   Slet
 30. Ih hvor er den fin... har længe gerne ville give mig i kast med dette... mon ikke man kan bruge samme metode med firkanter ?
  tak for en fin blog

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan man sagtens, men ved firkanter er det 1000 gange lettere at sy på maskine. Så kan man hurtigt sy flere rækker af cirkler sammen, og derefter sy den næste række på den første.
   - Og tak for rosen :)

   Slet

I love comments and I appreciate every single one of them.