søndag den 18. september 2011

Udeliv


Har været i haven i dag for at plukke flere blommer og mirabeller til mit marmeladeprojekt. Fik ikke lavet det i går som planlagt, da jeg ikke lige havde overvejet at der skulle en masse glas til. Så det bliver i dag i stedet. :o) Er ret imponeret over mit mod ved indsamlingen, da der var edderkopper og snegle over det hele! Det tog nok også lidt længere tid end det ellers ville have gjort, men sådan er det, når man springer en halv meter op i luften hver gang man mærker en rådden blomme, eller et vådt blad sætter sig fast på ens hånd! Man ved jo aldrig hvad det kan være ;o)

Har også fået samlet lidt brænde og kviste til optænding af brændeovnen. Er spændt på om de kan nå at tørre, hvis de opbevares indenfor fra nu af. Måske kvistene kan? Nogle der har nogle erfaringer med det? Er lidt ny ud i det at skulle tænde op i en brændeovn! ;o)

7 kommentarer:

 1. Jeg tror ikke du skal regne med at dit træ er tørt nok til brændeovnen hvis det er fældet nu. Prøv at se her : http://www.vemmetofte.dk/dansk/braende.htm

  SvarSlet
 2. Nej, det tænkte jeg nok. Men selve kvistene, kan de måske nå det? ;o)

  SvarSlet
 3. Hvis du vil bruge kviste som optænding skal du lede efter ældre kviste, der har ligget længe. Ikke friske fra denne sommer.
  Det er ris til egen røv at fyre med vådt brænde. Det oser, det er usundt for såvel inde- som udemiljø og indvendig side af brændeovn og rør sættes til med sod.

  SvarSlet
 4. Hej Julia
  Jeg har aldrig hørt fra dig ang. Det stof jeg efterlyste på min blog, men jeg har fået fat i et mindre stykke af det, ved ikke om du stadig vil af med noget af dit?
  Hvor ser det dejligt ud med alle de blommer.. Og ønsker mig de skønne orange kurve.
  Kh Mia

  SvarSlet
 5. De må nok hellere vente til næste år så! Det kunne nu ellers have været hyggeligt med selvklippede grene ;o)

  Jeg har sendt dig en mail med det samme Mia! :o) Kurvene er købt ved Nordhjem.dk hvor de lige nu er mega billige! De havde også lækre gryder fra Rice med blomster til bare 75 kr., som jeg heller ikke kunne "undvære" ;o)

  SvarSlet
 6. Å, de plommene - de ser fantastiske ut! Nå om høsten merker man godt at det er forskjell i temperatur mellom Danmark og Norge. Her er ingen brukbar frukt å finne.
  Som noen allerede sa, finner du eldre, tynnere kvist og oppbevarer de inne i varmen. Ja, da kan du bruke de nærmere vinteren.
  Hilsen fra Lilli

  SvarSlet

I love comments and I appreciate every single one of them.