mandag den 25. februar 2013

Et ugelangt projekt


  

Den sidste uge har jeg været i gang med at bage rugbrød/grovbrød med surdej. Det har virkelig taget lang tid, med utrolig mange steps undervejs. Men jeg elsker at skabe ting helt fra bunden af, så det har også været sjovt at følge med i processen. Desværre er brødet endt op med at smage ret meget af surdej. Det har en lidt speciel eftersmag, så tror det bliver en ny opskrift næste gang. Men smukt og lækkert er det. Det er perfekt i midten, sprødt udenpå og med pålæg smager det egentlig også helt godt.
Smørrebrædderne er fundet på genbrug. Vi havde nogen magen til, da jeg var lille så det er ren nostalgi. Og så har jeg altid været ret vild med mønsteret :)

Ønsker jer alle en dejlig mandag!

8 kommentarer:

 1. It´s a bit of effort to bake your own bread but I always find that it is absolutely worth it! :) So yummy :) xo

  SvarSlet
 2. Hej Julia...

  Kan klart anbefale den her opskrift, brødet bliver bedre for hver gang du bruger surdejen - her hjemme spiser vi kun hjemmebagt -
  http://www.frkuldbjerg.dk/2011/03/klassisk-rugbrd-med-surdej.html

  SvarSlet
 3. Det ser ellers lækkert ud :) Skal også prøve at kaste mig ud i helt hjemmebagte rugbrød.

  SvarSlet
 4. Sejt at du kaster dig ud i det. :)
  Åh, det er altså næsten en kunstart at lave et lækkert surdejs rugbrød. Jeg har mareridt fra barndommen, om min mor, der eksperimenterede med brødet, og vi måtte i ugevis spise os igennem for surt/for hårdt/you name it brød, indtil hun endelig knækkede koden! :P

  SvarSlet
 5. Sjovt at du har de smørebrætter med, se kirkesjovs indlæg: http://kirkesjov.blogspot.dk/2013/02/laminat-himlen.html :) Flot brød!

  SvarSlet
 6. Surdejs-eftersmagen var også grunden til at jeg droppede idéen igen sidst jeg gik i gang med surdejs brød. Hvis du finder en opskrift der undgår den trælse eftersmag håber jeg du deler :)

  Kh Eva-Maria

  SvarSlet
 7. Jeg siger bare R E S P E K T til dig for at kaste dig ud i den alenlange proces. Sejt.

  SvarSlet
 8. Hvis du er interesseret , så har jeg en fantastisk surdejsopskrift på rugbrød, som IKKE smager af surdej, men af lækker rugbrød.... Jeg har bagt det i mange år, og min familie siger god for det hver gang... :0)

  SvarSlet

I love comments and I appreciate every single one of them.